Ga naar hoofdinhoud

Senior montageleider

Geertjan Zoetekouw

“Met gezond logisch nadenken kom je als W-monteur heel ver”

“De meeste W-monteurs bij Kersten zijn duizendpoten. En vindingrijk. Vaak onderschatten mensen waarvoor ze gekwalificeerd zijn. Het is niet even een waterleiding aanleggen of een verwarmingsbuis, hun werk gaat veel verder de zwaardere techniek in. Het gaat om grote verwarmings- en koelings-installaties voor complete woonwijken of gebouwen. We zijn met projecten bezig waar je op 20 verdiepingen hoog leidingwerk doet. Voor dit werk moet je wel een beetje een vakidioot zijn.” 

Leren

“De opleiding en ervaring van de W-monteurs die hier werken verschilt. We hebben een monteur die heel erg van aanpakken weet, maar geen diploma’s heeft. Ik kan hem nu nog niet zelfstandig op pad sturen, maar hij is wel volledig werkzaam in het W-gebied. Hij krijgt scholing en leert ondertussen van de andere monteurs. Hij is echt op zijn plek in de installatietechniek.” 

Iedereen kan het

“Iedereen, mannen en vrouwen, die interesse heeft in WKO’s is welkom bij ons. Met gezond logisch nadenken kom je als W-monteur heel ver. Installaties zien er op tekeningen altijd ingewikkeld uit, maar als je het stap voor stap uitgelegd krijgt, dan is het al een stuk eenvoudiger. Dat is de kennis die wij moeten overdragen en dat is voor iedereen met mbo-niveau te doen.”  

Vrijheid en verantwoording

”De vrijheid die je hebt bij Kersten is enorm. Daar staat tegenover dat je ook een enorme verantwoordelijkheid hebt en zolang je die aankan, mag je binnen de grenzen van je vakgebied bijna alles doen. Je krijgt de beste spullen en mag allerlei opleidingen volgen. En je doet zinvol werk. Stel je eens voor: je hebt een WKO-installatie gebouwd en daarachter zie je een woonwijk met 250 woningen. De mensen die daar wonen staan elke morgen onder een warme douche en zitten ’s avonds op de bank in een comfortabel huis, omdat jij dat voor ze hebt gerealiseerd. Het feit dat jij voor zoveel mensen zoiets kunt betekenen, daar mag je trots op zijn.” 

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.

Contact

Solliciteer hier direct!

 

 

Geef alsjeblieft de functie op waar je geïnteresseerd in bent.*

Ik ben het beste bereikbaar*