Ga naar hoofdinhoud

Koen Bogers en Rard Rijcken in RvC
Kersten Techniek

Bekend binnen de energiemarkt

Installatietechnisch bedrijf Kersten Techniek uit Elst (Gld) heeft een Raad van Commissarissen (RvC) ingesteld om als bedrijf een prominentere rol te gaan spelen in de energie- en warmtetransitie. Voor de Raad van Commissarissen heeft Kersten Techniek twee professionals aangetrokken die hun sporen hebben verdiend in de energiemarkt en daar nog een actieve rol vervullen. Naar een derde commissaris wordt nog gezocht.

Koen Bogers

 Koen Bogers is CEO van netwerkbedrijf Stedin. “De snelheid van de energie- en warmtetransitie vraagt om kennis en kunde om bijvoorbeeld met een kleinere aansluiting toch een groot pand te kunnen voorzien van energie. Dat vraagt om bijzondere kennis in het ontwerp en die kennis heeft Kersten Techniek. Het bedrijf is heel innovatief en klantgericht bezig en dat spreekt mij aan. Omdat dit heel goed aansluit bij mijn achtergrond heb ik als commissaris ook wat bij te dragen.” 

Rard Rijcken

Rard Rijcken is voormalig directielid van de leverancier van duurzame warmte Eteck. Na zijn vertrek bij Eteck in december 2021 is hij als investeerder, adviseur en commissaris bezig met de energie- en warmtetransitie. “Kersten Techniek kan in de twee markten van de energie- en warmtetransitie veel waarde toevoegen met hun kennis, kunde en ervaring. Meer dan ik bij veel andere installateurs heb gezien kan Kersten Techniek een grotere impact maken met hetgeen dat ze doen. De bouw van een installatie doen zij zoveel beter dan anderen dat het rendement disproportioneel hoger ligt. Kersten Techniek gaat voor het hoogste rendement op de eigen capaciteit. Daarmee maken ze grote impact en ik wil hier echt aan bijdragen, ik wil meebouwen.

Logische stap

Directeur Jan Pieter Manschot van Kersten Techniek over het instellen van een RvC: “De RvC is een logische stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Zo kunnen we beter die grote impact maken die we met z’n allen voor de energie- en warmtetransitie in ons land zo hard nodig hebben. Om de Raad van Commissarissen mogelijk te maken heeft grootaandeelhouder Henk Jansen deze ruimte gecreëerd. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk. We willen gezamenlijk met de RvC, collega’s, onze klanten en samenwerkingspartners de markten bedienen op de juiste plekken, met de juiste inzet van mensen en kennis.”

Over Kersten Techniek

Kersten Techniek is een installatietechnisch bedrijf dat zich richt op de energietransitie, warmtetransitie en technisch beheer. Het bedrijf heeft als missie duurzame grootschalige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties te realiseren voor woonwijken, woontorens en commerciële gebouwen. Ook is het bedrijf werkzaam op het gebied van elektrificatie, zoals het aansluiten van woonwijken, zonnepanelen en laadpalen op elektriciteitsnetwerken. Het achterliggende doel is een fossielvrij 2050. 

Het bedrijf uit het Gelderse Elst heeft 250 medewerkers en heeft hoogwaardige technische kennis op het gebied van elektrotechniek (E) en werktuigbouw (W) in huis.

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.