Ga naar hoofdinhoud

Elektrificatie

Onderscheidende kracht in de middenspanning

Wij zagen al vroeg in de energietransitie dat er een grote behoefte zou komen aan installateurs die bevoegdheid hebben op het gebied van middenspanning. Door de toenemende vraag naar all-electric systemen is het elektriciteitsnet overbelast. Zonder elektrificatie geen warmtetransitie.

Werken met hogere vermogens

Nederland elektrificeert. De komende jaren gaat er nog heel veel gebeuren op het gebied van middenspanning en het verzwaren van de elektriciteitsnetwerken. Voor het aansluiten van woonwijken die van het gas af gaan, voor zonneparken en windparken. Daarbij komt de toenemende vraag naar opslagcapaciteit, zoals zoutbatterijen.  

Op zoek naar een technische innovator?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Specialist in elektrische infrastructuur

Van huis uit hebben wij veel ervaring met het ontwerpen en realiseren van de infrastructuur voor elektriciteits- en verlichtingssystemen in winkels en commerciële panden. We maken en leggen bekabeling vanaf transformatoraansluitingen naar omvormers en verdeel- en regelkasten voor technische installaties en apparatuur met vermogens hoger dan 400 ampère. Vanwege de elektrificatie zijn we ons meer en meer gaan toeleggen op het gebied tussen ondergrondse en bovengrondse netwerkinfra, tussen hoog- en laagspanning. Voor de aansluiting van onder meer energiecentrales, WKO-installaties, laadpalen en zonnepanelen.  

Veel vlieguren

Onze E-monteurs zijn niet anders gewend dan te schakelen met hogere vermogens. Ze blijven hierin bekwaam dankzij de hoeveelheid projecten die ze jaarlijks doen. Een deel van hen heeft ook de bevoegdheid NEN-3140 en NEN-3840 om te werken met middenspanning. We bieden zo een totaaloplossing naar de wens van de klant in een geïntegreerd elektriciteitsplan.

Door de vele vlieguren die ze maken zijn ze zeer gespecialiseerd in schakelen met hoge(re) vermogens. Ook gaan ze op een verantwoorde manier om met de veiligheidsrisco’s die horen bij dit type werk.

Balanceren van energieverbruik

Installaties zijn vaak niet efficiënt in het gebruik van energie. Dit heeft te maken met diverse factoren, zoals het actief draaien zonder dat dit nodig is. Wij zorgen voor een naadloze integratie van alle elektrische en werktuigbouwkundige systemen die in een gebouw aanwezig zijn. Daardoor kunnen we de energiehuishouding aan de basis optimaliseren. Door het energie- en waterverbruik te monitoren kunnen we bovendien de klant adviseren over verdere optimalisaties.