Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe subsidieregeling voor laadpalen bij bedrijven

Vanaf 24 september 2024 kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor de installatie van laadpalen op hun eigen of gehuurde terrein. De Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) biedt financiële ondersteuning voor zowel AC- als DC-laadstations.

Het maximale subsidiebedrag per bedrijf is 350.000 euro per jaar.

42 miljoen euro in de pot

De aanvraagperiode loopt tot en met 31 december 2024. In totaal is er bijna 42 miljoen euro beschikbaar. Ondernemers en openbaar vervoerders die in Nederland gevestigd zijn en een KVK-inschrijving hebben, komen in aanmerking voor deze regeling.

SPRILA is onderdeel van een breder initiatief om de overgang naar elektrisch vervoer te versnellen en duurzame energie te bevorderen.

Vereisten en details:

  • Aanvraagperiode: 24 september 2024 09:00 uur - 31 december 2024 12:00 uur
  • Maximale subsidie: 350.000 euro per bedrijf per jaar
  • Vermogen laadstations: 11 kW tot 600 kW
  • Doelgroep: Ondernemers en openbaar vervoerders met een KVK-inschrijving
  • Voorwaarden: Laadpalen op eigen of gehuurd terrein, voltooiing binnen 24 maanden

Duurzame investering

De SPRILA-regeling biedt een uitstekende kans voor bedrijven om bij te dragen aan een duurzame toekomst door te investeren in elektrische laadinfrastructuur op het eigen of gehuurde terrein.

Meer informatie voor subsidieaanvragen is te vinden op de webpagina van de regeling. Wij schreven daarnaast een ebook waarin we in tien stappen uitleggen hoe je tot de optimale laadinfrastructuur komt. Deze is hier te downloaden.