Ga naar hoofdinhoud

Onze enige strijd is tegen de tijd

Fossielvrij in 2050

We zien het als onze missie om samen met anderen duurzame installaties te realiseren voor een fossielvrij Nederland in 2050. En liefst nog eerder. Dit doen we met de beste mensen en de beste technieken. 

Onze mensen

Bij Kersten Techniek werken rond de 210 mensen die samen elke dag werken aan onze duurzame missie. Dat werk doen ze nooit alleen, maar altijd in samenwerking. 

We stimuleren koploperschap en innovatieve en creatieve ideeën. We geven mensen volop de mogelijkheid de kennis op hun vakgebied steeds te verdiepen of te verbreden. Geen project doen wij zonder de vraag: hoe kan het slimmer? Zo komen onze mensen tot de beste duurzame ideeën en oplossingen.

Duurzame doelen

Nederland doet ook mee in internationaal verband om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Het verduurzamen van de energievoorziening is geformuleerd in doel 7 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. SDG 7 stelt dat iedereen toegang moet hebben tot betaalbare en duurzame energie. Energie draagt het meeste bij aan klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen. Met onze duurzame installaties, hoogwaardige engineering, uitgekiende realisatie en deskundig beheer dragen wij ons steentje bij aan het verminderen van die uitstoot.  

Energietransitie versnellen

Het klimaatdoel voor 2030 is om in Nederland 49% minder CO2- uit te stoten. Dat heeft gevolgen voor bedrijven, gebouwen en de mobiele infrastructuur. Wat ons betreft: hoe eerder we van het gebruik van fossiele brandstof af zijn, hoe beter. De technologie is er, het komt nu aan op actie.  Wij zijn van het type doeners, die anderen graag meenemen in het proces van CO2-reductie. Wij weten hoe het moet en hoe het kan zonder veel overlast. Ofwel: wij zorgen dat alles zo veel mogelijk blijft functioneren. Doordat we gebruikmaken van BIM-ontwerp, slimme engineering en prefabricage versnellen we ook nog eens het installatieproces.  

Slim samenwerken

De visie van Kersten Techniek is dat een fossielvrije toekomst draait om grootschalige elektrificatie en warmtetransitie. Voor elektrificatie moeten zonnepanelen, windmolens en laadpalen op het net aangesloten worden, en congestie worden opgelost. En voor de warmtetransitie is de bouw van complexe duurzame installaties nodig met aanvullend de monitoring van energieprestaties. Dit kan niet zonder hoogwaardige technische kennis op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde en technisch beheer.

Dit doen wij door middel van…. Lees meer

Laat je inspireren

Ons DNA en onze missie hebben wij heel scherp, meer weten?

Onze werkwijze

Bij Kersten werken we aan collectieve fossielvrije systemen voor verwarming en koeling. Daarnaast nemen we onze positie in tussen de hoog- en laagspanning voor de ondergrondse en bovengrondse netwerkinfra. Dit kan volgens ons alleen als je weet wat ontwerpen, realiseren en beheren is.

Ontwerpen

Wij ontwerpen slimme, duurzame installaties voor nieuw en bestaande bouw. Wij denken mee over technieken en maken al onze ontwerpen op basis van BIM en 3D modulering. We willen zo slim mogelijk omgaan met de data om zo ook prefabricage en slimme software te ontwikkelen. 

 

 

Realiseren

Wij maken wat we beloven: installaties die voldoen aan de vooraf gestelde wensen en eisen.

Dit doen we nooit alleen, samen met onze expertise partners en opdrachtgevers werken we aan gezamenlijke succes. Door kennis met elkaar te delen ontwikkelen we steeds meer nieuwe technieken om zo de elektrificatie en warmtetransitie te versnellen. 

Beheren

Met uitgekiend beheer zorgen we dat installaties op alle fronten uitstekend presteren.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de installaties en willen samen met onze opdrachtgevers hun klanten, bewoners en eigenaren zo goed mogelijk ontzorgen. 

Video

De nieuwe economie

Bij Kersten werken we dagelijks aan de energietransitie. Open samenwerking en toepassing van de nieuwste techniek maakt ons werk onweerstaanbaar mooi en belangrijk.