Ga naar hoofdinhoud

Blijf niet hangen in traditionele techniek!

De warmtetransitie is een omvangrijke opgave voor ons land. Woningen, kantoren, ziekenhuizen en winkels voorzien van een fossielvrije oplossing vraagt veel installatietechnische kennis en capaciteit. Eerlijkheidshalve staat deze techniek in de kinderschoenen. Het is een nieuwe markt waarin nog veel bedacht wordt. Wij zien dat er vaak creatief puzzelwerk bij komt kijken en dat we dingen mogen doen die niemand nog heeft gedaan. Dat past perfect bij ons: als iets moeilijk te realiseren lijkt, zien wij altijd mogelijkheden.

Leren van elkaars fouten

Samen met de klant bedenken wij graag de beste technische oplossing, passend voor de duurzame warmtebehoefte van het project. Wij hebben die kennis, vaardigheden en talenten in huis voor het modelleren, installeren en beheren van collectieve WKO-systemen en lucht-watersystemen. De warmtetransitie gaat voor ons om de vraag hoe we van traditioneel installeren komen naar een methode waarbij alle schakels heel slim samenwerken. Zorgen dat er een uitwisseling is, waarbij we leren van elkaars fouten en ook van de handige oplossingen die wij en anderen bedenken.

Zo zijn we door opdrachtgever Vaanster Energie gevraagd mee te kijken naar het concept en het ontwerp voor een WKO-installatie bij het prestigieuze project Olympiade Amstelveen (Aannemer: Bouwcombinatie Vastbouw Groep / Koopmans Bouwgroep B.V.). Mooi bij dit project is dat wij onze kennis en ervaring mochten overdragen. Ondanks de schaal van het project is het bijvoorbeeld mogelijk om een relatief eenvoudige bron te gebruiken. In samenwerking met Grondboorbedrijf Haitjema B.V. hebben wij begin oktober de boringen gedaan voor de doublet van 130m3. Deze bron gaat straks de warmte en koude leveren voor alle 552 woningen. 

Project manager bij Kersten Techniek

Mario Fritz

“Door goed na te denken en slim te engineeren is het ook bij dit gigantische complex mogelijk om een bron te gebruiken die we vaker hebben geplaatst. De bijzondere schaalgrootte van dit project is niet iets waar wij voor terugdeinzen.” 

Bijzondere schaalgrootte

“De techniek die toegepast gaat worden is voor ons gesneden koek”, zegt projectmanager Mario Fritz. “Door goed na te denken en slim te engineeren is het ook bij dit gigantische complex mogelijk om een bron te gebruiken die we vaker hebben geplaatst. De bijzondere schaalgrootte van dit project is niet iets waar wij voor terugdeinzen.” We willen graag opdrachtgevers en partners versterken en dat zij op hun beurt ons versterken. En ondertussen blijft ieder voor zich doen waar hij goed in is. Dan doen we het echt samen. 

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.