Ga naar hoofdinhoud

De energietransitie biedt kansen voor beleggers

De overgang naar duurzame energiebronnen, oftewel de energietransitie, vormt een van de grootste uitdagingen en kansen van onze tijd. Dit gaat niet alleen over het vervangen van fossiele brandstoffen, maar ook over het transformeren van ons gehele energiesysteem en onze manier van leven. Maar hoe kunnen beleggers profiteren van deze transitie? Uit het Schroders Institutional Investor Study 2023 blijkt dat de energietransitie enorme investeringsmogelijkheden biedt. Dit lezen we in een artikel van De Kritische Belegger.

Een aantrekkelijke keuze

Investeerders wereldwijd erkennen dat de energietransitie innovaties stimuleert en aanzienlijke investeringsmogelijkheden creëert. Veel investeerders geloven dat infrastructuur en hernieuwbare energie de meest geschikte sectoren zijn om te profiteren van de opkomende groene technologierevolutie. Het onderzoek laat zien dat particuliere activa, zoals private equity en infrastructuur, een aantrekkelijke keuze zijn voor beleggers die op zoek zijn naar diversificatie, rendement en bescherming tegen inflatie.

Duurzaam beleggen

Particuliere activa bieden niet alleen financiële voordelen, maar stellen beleggers ook in staat om thematisch te beleggen en positieve impact te genereren. Investeerders zien steeds meer de waarde van thematisch beleggen, gericht op duurzaamheid en innovatie. Thema's zoals kunstmatige intelligentie, energie-efficiëntie en gezondheid en welzijn worden steeds populairder onder beleggers, omdat ze exposure bieden aan megatrends die de wereld veranderen.

Impact maken

De energietransitie opent de deur naar investeringskansen voor beleggers die bereid zijn te innoveren en zich aan te passen aan een duurzamere toekomst. Het Schroders Institutional Investor Study 2023 benadrukt dat beleggers zich bewust zijn van de complexe omgeving waarin ze opereren en bereid zijn om hun portefeuilles aan te passen om hun doelen te bereiken in lijn met duurzaamheid en impact.

 

Benieuwd naar de kansen op het gebied van beleggen? Lees het hele artikel hier.