Ga naar hoofdinhoud

Hogekwartier Veld 6

Roy Verbrugge, Sales Engineer bij Kersten Techniek

"Onze uitdaging in Amersfoort: een WKO-centrale in een beschikbare ruimte van 27m2."

Bij Hogekwartier Veld 6 in Amersfoort liepen we als Kersten Techniek tegen een uitdaging aan bij het ontwerp van de WKO-centrale; de beschikbare ruimte bedroeg slechts 27m2.

Flinke puzzel

In het eerste gebouwontwerp van Hogekwartier Veld 6 was een ouderwetse gasgestookte installatie gepland. Hiervoor was een ruimte ontworpen van 27m2. Dit is een zeer krappe ruimte voor een WKO-centrale. De bouw was echter al vergevorderd en meer ruimte was niet realiseerbaar. Het was dus een hele uitdaging om de installatie passend te krijgen.

We hebben 3D-scans gemaakt om uiterst nauwkeurig de ruimte in te meten en vervolgens de systemen hierin getekend. Op basis van de 3D-modellen en de nauwkeurigheid hiervan konden we veel van de systemen al in onze werkplaats prefabriceren. We hebben de installatie in delen voorbereid en op locatie alle onderdelen op elkaar aangesloten. Dit was een flinke puzzel die ook is gelukt.

 

Water-watersysteem

Bij Hogekwartier Veld 6 is gekozen voor een water-watersysteem door middel van bronnen. De bronnen worden gebruikt om de warmte/koude ‘op te slaan’.  De grond was geschikt om deze als monobron uit te voeren. Alle meters en sensoren in de WKO-installatie zijn bovendien op afstand uitleesbaar, waardoor we service & onderhoud efficiënt kunnen uitvoeren.

 

Technische specificaties

W Installaties

  • Verwarmen ~500KW
  • Koelen ~130 KW
  • Monobron (tapwater, verwarming, koeling)
  • Debiet 40m3/h
  • Water-water warmtepompen
  • 5-pijps-systeem

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.