Ga naar hoofdinhoud

Leap24 Hoogeveen is een parel van een laadplein

Chris van Meenen, projectmanager

“Wij nemen bij een dergelijk project het totaal aan, wij doen de hele coördinatie.”

Laadpalen aansluiten en het laadplein inrichten hebben we gedaan voor opdrachtgever Leap24. Het laadplein ligt in het Drentse Hoogeveen aan de Mr. Cramerweg. Projectmanager Chris van Meenen: “Wij nemen bij een dergelijk project het totaal aan, wij doen de hele coördinatie.”

Berekeningen vooraf

Aan het leggen en aansluiten van de kabels zijn berekeningen voorafgegaan. Assistent-projectleider Wesley Burger vertelt: “Omdat er warmteontwikkeling ontstaat en de kabels mogelijk ook belast worden, is het belangrijk dat ze dik genoeg zijn en ver genoeg uit elkaar liggen. Onze calculator rekent hiervoor uit wat er nodig is, laat die berekening door een tekenaar uitwerken en wij sturen dit vervolgens naar de klant. De klant kijkt ernaar en eventueel volgen dan enkele aanpassingen.”

Van wisselstroom naar gelijkstroom

We hebben laadpalen aangesloten op een compactstation waar wisselspanning (400V) wordt omgezet in gelijkstroom (maximaal 1000V). Vanaf het compactstation gaan de kabels voor gelijkstroom naar de 120kW-laadpalen. Onze monteurs hebben de kabels gelegd en aangesloten op zowel het compactstation als de laadpalen. Montageleider Anne Heikens: “Het is een project dat je echt samen met anderen doet. Er is veel communicatie en overleg met andere partijen, zoals de grondwerkers en stratenmakers.”

In Hoogeveen hebben we de hele coördinatie voor de aanleg van het laadplein gedaan. Dat betekende ook het regelen van het graafwerk, het leggen van de mantelbuizen, het plaatsen van de fundering voor de laadpalen, het plaatsen van de verlichting, en de levering en plaatsing van picknickbanken en prullenbakken. We werkten hierbij onder meer samen met de Zuidema Groep.

Beter of slimmer

Chris van Meenen: “We zijn gewend om relaties te bouwen met opdrachtgevers en om ze te ontzorgen. Bij een totaalproject als voor Leap24 regelen wij dan dus ook dat de materialen en producten besteld en geleverd worden, dus ook als dat gaat om picknickbanken en prullenbakken. En we communiceren open als iets niet op tijd geleverd kan worden.”

We denken bovendien graag mee hoe iets beter of slimmer kan. Wesley Burger geeft een voorbeeld: “Leap24 wilde dat de verlichting van het laadplein feller gaat branden als er een automobilist aankomt. Wij hebben uitgezocht hoe dat het beste ingericht kon worden en dat aan ze voorgelegd. We hebben het nu zo ingericht dat als het donker wordt de verlichting op 30 procent van de capaciteit brandt en pas feller gaat branden als er activiteit is. Daarmee bespaart Leap24 op de kosten van energie en gaat de verlichting langer mee.”

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.