Ga naar hoofdinhoud

Olympiade Amstelveen

Mario Fritz, projectmanager bij Kersten Techniek

"De techniek die toegepast gaat worden is voor ons gesneden koek."

 

Het project Olympiade Amstelveen bestaat uit 7 woontorens met in totaal 552 woningen die de naam krijgen van 7 olympische steden: Athene, Barcelona, Chamonix, Grenoble, Helsinki, Londen en Rome. Olympiade is tevens een verwijzing naar het sportpark waar het gebouwd wordt en de vele sportmogelijkheden in de (natuurlijke) omgeving. De 552 woningen betreffen zowel koop- als huurappartementen. De bouw is in het najaar van 2021 van start gegaan.

Schaalgrootte

Opdrachtgever Vaanster heeft Kersten Techniek gevraagd mee te kijken naar het concept en het ontwerp voor de WKO-installatie. Hierbij hebben wij onze kennis en ervaring kunnen overdragen. Ondanks de schaal van het project is het bijvoorbeeld mogelijk om een relatief eenvoudige bron te gebruiken. In samenwerking met Grondboorbedrijf Haitjema hebben wij begin oktober de boringen gedaan voor de doublet van 130m3. Deze bron gaat straks de warmte en koude leveren voor alle 552 woningen. 

Bijzondere schaalgrootte

“De techniek die toegepast gaat worden is voor ons gesneden koek”, zegt projectmanager Mario Fritz. “Door goed na te denken en slim te engineeren is het ook bij dit gigantische complex mogelijk om een bron te gebruiken die we vaker hebben geplaatst. De bijzondere schaalgrootte van dit project is niet iets waar wij voor terugdeinzen.”

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.