Ga naar hoofdinhoud

‘Wij kijken samen met Kersten wat er nog meer kan qua duurzaamheid’

Judith Kloppenburg, Vestigingsleider en productspecialist

Als Kersten willen we duurzamer omgaan met kleding. Om dit te realiseren zijn we een samenwerking aangegaan met BTN, dat onder meer een vestiging heeft in onze eigen vestigingsplaats Elst. BTN is dé specialist in bedrijfskleding en levert onder meer (op delen) gerecyclede bedrijfskleding. Daarnaast dragen zij zorg voor de retourlogistiek van de afgedragen kleding en PBM’s. Wat in deze relatie ook duurzaam is, is dat we dicht bij elkaar zitten en er dus weinig transport over en weer is wat de uitstoot van Co2 tot een minimum beperkt. Judith Kloppenburg, vestigingsleider in Elst en verkoop- productspecialist bedrijfskleding bij BTN, vertelt over de samenwerking.

Kleding voor hergebruik

“Wij leveren kleding aan Kersten en we zamelen oude afgedragen werkkleding en PBM’s in voor herverwerking. Daarvoor hebben wij een partnership opgezet met onze circulaire partner GAIA. GAIA zorgt voor de ontmanteling van de kleding en PBM’s in samenwerking met een sociale werkplaats. Nadat de logo’s zijn verwijderd worden de items zoveel mogelijk gescheiden waarna deze weer als grondstof worden gebruikt in andere industrieën en productlijnen."

"Als er echt goede kleding tussen zit of bruikbare doeken na het scheiden dan kunnen deze ook worden verwerkt in producten als tassen en modeaccesoires. Dit wordt in samenwerking met de partner Pōur gedaan. Bij Pōur werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die van deze kleding tassen, laptoptassen en werkkleding maken."  

Besparing CO2 en water

“Van alles wat Kersten inlevert, komt een besparingsdocument. In dat document staat hoeveel CO2 en water ze hebben bespaard door de oude kleding in te leveren. Wij kijken samen met Kersten wat er nog meer kan qua duurzaamheid. Zo hebben we als BTN nu een jas en ook andere producten die deels of helemaal gemaakt zijn van gerecyclede content. Bij Kersten doen ze dan een draagtest met dit nieuwe product om te beoordelen of het voor het werk geschikt is. En als dat zo is, bekijken we vervolgens of het in het standaardkledingpakket kan komen.”

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.

Textielberg verminderen

“We willen als BTN graag kleding verkopen, maar we zijn er ook wel van doordrongen dat het niet door kan gaan zoals het nu gaat. Wij willen onze bijdrage leveren om de textielberg te verminderen. We geven ook advies over hoe we dat met elkaar, met z’n allen kunnen verbeteren. Dat doen we ook met Kersten samen.”

“De samenwerking met Kersten is prettig. De contacten verlopen heel soepel en bij de passessies voor de kleding is iedereen altijd enthousiast.”

Contact

We horen graag van je