Ga naar hoofdinhoud

'Kersten is gewoon een leuke no-nonsense club'

Gertjan de Joode, Kennis- en Innovatiemanager bij Eteck

Eteck is exploitant van duurzame, collectieve installaties. Enkele jaren geleden besloot de onderneming het inrichten van de technische ruimten met name ten behoeve van gebied gebonden warmtenetten uit te besteden. “Onze bestaande installatiepartners waren voor die specifieke toepassing niet toegerust. Het mooie is dat we direct een partner vonden in Kersten”,  zegt Gertjan de Joode. Eteck zocht die installateur voor de centrale techniekruimte in het project Centrumeiland IJburg Amsterdam.

Kersten is gewend om met de klant mee te denken

Gertjan vindt dat er bij Kersten een andere cultuur heerst dan bij de meeste installateurs. Hij ziet dat als een gevolg van het vele verbouw- en installatiewerk in de Retail. Wanneer een retailer gaat verbouwen wil hij wel blijven verkopen. Meestal is de ruimte voor installaties krap, want in de Retail telt elke vierkante meter. “Ditzelfde maken wij mee met de bouw en inrichting van centrale techniek ruimten of warmtecentrales.”, zegt Gerjan. “Alles moet gebeuren terwijl een woonwijk in aanbouw is en het liefst zo snel mogelijk.”

Gertjan de Joode

“Ik vind Kersten prettig om mee te werken. Het is gewoon een leuke no-nonsense club.”

Doorgronden en doorvragen, dat is Kersten.

Kersten is vanuit de Retail gewend om met de klant mee te denken, constateert Gertjan. “Bij Kersten zeggen ze veel minder dan andere installateurs: dit is mij gevraagd en dat ga ik dan ook maar zo invullen. Bij Kersten proberen ze de vraag te doorgronden, ze stellen zichzelf de vraag: waarom vraagt de opdrachtgever me dit en hoe kan Kersten daarop het beste reageren?”

Voor Eteck geldt dat de manier van werken, de aanpak, de drive om het goed te doen aanspreekt. Gertjan noemt de aanpak en de werkwijze van Kersten innovatief en creatief. “En ze gaan uitdagingen niet uit de weg. Zo hadden wij voor de verduurzaming van de Kennedyflat in Egmond aan Zee een installatiebedrijf nodig. Het bedrijf dat dit zou gaan doen, haakte last minute af. Ik heb Kersten gebeld en zij waren direct gemotiveerd om mee te denken en te kijken hoe ze dit konden oplossen. En dat hebben ze naar volle tevredenheid gedaan.”

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.

Hidde Vissia, Client Solutions Kersten Techniek over de samenwerking met Eteck

“Centrumeiland IJburg was bouwkundig al redelijk ver gevorderd toen Eteck bij ons kwam. Het ontwerp van de installatie moest in een heel korte tijd afgemaakt en ook gerealiseerd worden. We deden als Kersten al Retailprojecten met daarin voor 3,5 miljoen euro aan W. Dat zijn echt forse projecten.

Er was dus al wel een team dat hiermee bekend was en wij hadden er alle vertrouwen in. Het is ook gelukt dankzij de goede samenwerking in het team, met Eteck en anderen bij het opzetten van het ontwerp. We werken met Eteck grotendeels op basis van vertrouwen en dat werkt erg prettig. Als zich een probleem voordoet, lossen we dat samen op.”

Contact

We horen graag van je