Ga naar hoofdinhoud

Capaciteitsmanager

Bob Ploegmakers

“Wij doen als bedrijf ons best om iedereen zo veel mogelijk in zijn of haar kracht in te zetten”

“Het doel van mijn rol is dat we op de middellange en lange termijn de gevraagde capaciteit beschikbaar hebben. Daarnaast ben ik een gedeelte van mijn tijd bezig met de dagelijkse ad-hocplanning. Monteurs worden ziek en moeten vervangen worden. Of er loopt een project niet lekker, dan moeten daar meer mensen heen of we krijgen juist een aantal mensen terug. Dat schuiven gaat vaak de hele dag door en dat wordt met name door mijn collega gedaan. Ik bemoei mij er nog wel eens mee, maar alleen als het gaat om een strategische beslissing.”

Balans werk-privé

Bij het plannen van mensen op projecten maak ik diverse afwegingen. Het is soms heel makkelijk om een keuze te maken voor monteur A, maar soms is het beter om voor monteur B te kiezen. Bijvoorbeeld omdat monteur A al twee keer op een project ver weg heeft gezeten en veel heeft moeten reizen of een aantal weken in de kost is geweest. Dan is het met het oog op de lange termijn verstandig om monteur A wat dichter bij huis te plaatsen. We willen de balans werk-privé zo gezond mogelijk houden.”

  

Plussen en minnen

“Waar ik ook veel mee bezig ben is de capaciteit op de langere termijn, voor over drie tot zes maanden. Daarvoor heb ik regelmatig intern planningsoverleggen met diverse stakeholders, zoals projectmanagers. Waar staan we dan en wat zijn daarvan de gevolgen? Hoe moet de organisatie er op dat moment uitzien en wat betekent dat voor de groep monteurs? Moet ik in mijn zzp-schil optoeren of misschien wel afschakelen? Dat plussen en minnen, daar ben ik eigenlijk continu mee bezig.”

Pater familias

“Ik heb op regelmatige basis contact met de monteurs die in loondienst zijn, maar ook met de vaste groep zzp’ers. Ik houd ad-hoc voortgangsgesprekken. Ik stel vragen als: hoe gaat het met je, zijn er bijzonderheden, zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden? Zie mij maar als een soort pater familias van onze uitvoeringsploeg. Wij doen als bedrijf ons best om iedereen zo veel mogelijk in zijn of haar kracht in te zetten en als er privézaken spelen, dan is dat belangrijk voor mij om te weten. Is er een ziek familielid, heeft iemand relatieproblemen? Daar houden we dan rekening mee qua werkdruk en reisafstand.”

 

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.

Contact

Solliciteer hier direct!

 

 

Geef alsjeblieft de functie op waar je geïnteresseerd in bent.*

Ik ben het beste bereikbaar*