Ga naar hoofdinhoud

Sales engineer W

Roy Verbrugge

“Van niets iets maken, dat zijn mooie dingen in dit werk”

“Als sales engineer ga ik naar een klant en die heeft een aanvraag. Bijvoorbeeld: we hebben hier een gebouw, daar moet een installatie in, wat kunnen wij daar het beste in zetten? Daar maak ik dan een plan voor en een offerte. Hierbij komt ook altijd wat engineering kijken op schetsniveau. Soms is het ook uitgewerkt, dan weet de klant al wat hij wil hebben.”  

Doorgroeien

“Ik werk al 17 jaar binnen de installatietechniek, waarvan 8 jaar bij Kersten. Ik ben begonnen met calculatiewerk en vanaf daar doorgegroeid. Ik heb uiteindelijk de switch naar sales engineer gemaakt omdat ik mijzelf in deze functie beter thuis voel. Als sales engineer moet je je een voorstelling kunnen maken van een geschikte installatie in een lege ruimte. En daarnaast heb je ook kennis van wet- en regelgeving nodig, moet je weten wat wel binnen zo’n installatie past en wat niet, en wat iets mag kosten. Er komt enorm veel bij kijken.” 

Logisch denken

“Het gaat vooral om logisch denken. Je moet niet te perfectionistisch kijken als sales engineer, maar een brede, blik hebben. Als je een prijs maakt, kijk je naar het traject en daar hang je een kostenplaatje aan. Je zorgt eigenlijk dat er voldoende budget is om het te maken, niet waar dat per onderdeel allemaal aan besteed wordt. Dat gebeurt pas als je gaat engineeren.” 

Samenwerken

“Ik werk veel samen met andere sales engineers, maar ook projectleiders, engineers en uitvoerders. Samen zorgen we dat een opdrachtgever tevreden is, dat is ons doel. We hebben bijvoorbeeld voor het project Hogekwartier Veld 6 in Amsterdam een WKO-centrale neergezet in een hartstikke kleine ruimte. Er zouden namelijk eerst gasketels komen. Dan zeggen wij niet ‘dat kan niet’, nee, dan zijn wij er supersterk in om te kijken of we dat toch passend kunnen krijgen. En dan vind ik het toch wel bijzonder om naderhand te zien dat dat prachtig gelukt is. Van niets iets maken, dat zijn mooie dingen in dit werk.” 

 

Contact

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.

Contact

Solliciteer hier direct!

 

 

Geef alsjeblieft de functie op waar je geïnteresseerd in bent.*

Ik ben het beste bereikbaar*